Istoric

Intenţia construcţiei unei case de cultură există, conform documentelor, din anul 1958, când se acordă, din partea Ministerului Învăţământului şi Culturii, un Aviz asupra proiectului „Sală de festivităţi la Câmpina” (în oct. 1959, se acordă autorizaţie pentru conservarea construcţiei sălii de festivităţi). Abia la 5 ianuarie 1961 este emisă Autorizaţia pentru executare de lucrări la Construcţia Casei de Cultură Raională Câmpina, în strada Griviţei colţ cu str. Câmpineanu

Tot din izvoarele istorice scrise aflăm că, începând cu 1 martie 1974, Casa orăşenească de cultură Câmpina, str. Griviţei nr. 95, este instituţie cultural-educativă cu personalitate juridică subordonată Consiliului popular orăşenesc.

Prin Hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Câmpina, instituţia, cu personalitate juridică, devine în 1996 Casa Municipală de Cultură Câmpina “Geo Bogza”. Clădirea a fost, de la început, concepută ca sală de spectacole cu 770 de locuri, plus anexe şi utilităţi. O altă sală, numită “Constantin Radu”, de aproximativ 150 de locuri și aflată la etaj, este destinată altor tipuri de manifestări culturale şi ştiinţifice.

Comentariile nu sunt permise.